Fashion Raya Anak2 Saya

Hari ni saje nak up gambo2 fesyen Farissa ngan Ruzain.. Nak kate gempak.. takde pun.. Alaa.. Sharing is caring la katakan... Tapi tahun ni, buat pertama kali kami beraya ber-4, for sure la persiapan pun kene lebih sket.. Idea warna kene bernas sket ye x?

Warna tema tabley lari jauh dari tema warna masa perkahwinan mama ngah last year... recycle la beb.. Bukan murah nak buat baju Melayu, baju kebaya.. beratusan2 pun.. Eeeeii 'blum kuasa' nak membazir.. kang cakap 'tak kuasa' tup2 next year berbelanja hover2 ada plak org ungkit.. :P

ok.. so idea-nya cenggini:
  1. Raya pertama: Ungu (Mama, Papa dah lengkap. Tinggal kakak ngan adik jeks
  2. Raya kedua: Oren
  3. Raya ketiga: Turqoise
  4. Raya keempat: Pakai yang dah ada
  5. Ulang balik..
haaaa camtuh.... 

Outfit 1


Peplum ungu (trend) tp ramai panggil kimono.. labuh sgt kot.. hahaha..
Kain kirim member beli kat vietnam,
pastuh upah jahit kat member opis nyer wife,
serius x mahal RM35 shj..
eh kalo kat luar dah bape kan?
kalo berminat silalah PM atau Emel kat social media buttons kat atas kanan blog ni ya...

baju Ruzain.. laaaaagik murah..
RM26 shj..
beli katner? kaaat lelong.com
amacam save x?
bukan org tahu murah pun...pakainyer sekali jeks..

Outfit 2

Eh anak mu tak pakai baju kurung ke Farah ooooi?
Well... wat to say.. masa kecik2 ni la nak pakai kan dresses...
biler dah jadik anak dara.. baru terhegeh dia nak pakai? sorriii...
Dress ni pun murah giler2 beli kat metrojaya sale brand wildzone
RM20 shj

Kan dah cakap murah.. cekak beli kat mane?
Alaaa kedai2 ahkak kat tp2 jln pun ada jual maa..
RM 3 shj

haaaa.. cube tgk Ruzain...
betul org kate.. baju bdak2 lelaki ni kurang choice sket...
balik2 kemeja, shirt..

Tp, dlm byk2 kedai yg carik... baju mickey New Collection yg berkenan di hati..
rege? yang ni payah nak ckp..
mahal sket jeks.. tp nak pakai berulang so ok I tell u...

Seluar? yang ni murah.. hang pi ja Sogo biler tgh sale sblum pose...
beli jeks la... RM30 tak silap..

Outfit 3


Sorry ek.. outfit ni terlari dari tema...
ada satu dress yg mama belikan dia (warna merah) yang bley match ngan baju kurung mama yg merah putih.. x masuk plan pun..

murah murah RM 20 same jeks cam dress td....

Outfit 4

Baju Ruzain yang ni la yg sepatutnyer match ngan warna turqoise...
tape2.. tak sempat nak bergambo.. nanti kite amik satu famili color ni ok... :)

Outfit 5

Buat hari ni... outfit ni yg terakhir kots...
Baju Farissa, mama beli kat JPO.. Baby GAP yg rege dia RM60shj..

Heeeey!! Kalo GAP slalu mahal..
RM60 is a cheap bargain dan tak termasuk pun dengan potongan 20% extra..
jadi brape? kire sendiri..

Ok sekian.. nanti kite cerita lagik...

Comments

ayahmamilisa said…
wah bergaya sunggoh kakak farissa n adik ruzain di hari raya..lisa sempat bergaya sampai raya ke-3 je..pastu dah balik klang sobs :'(
p/s: berkenan ngan headband kakak farissa yang polka dot oren tu..dah la murah..nak jugak ..:) hehe..
jemput datang ray aumah tau izza :)
oh kire cam same case ni ek..hihihi... insyallah ya.. :) tq for inviting!