June 23, 2016

Trend Baju Raya Online 2016




Salam semua!!
Hai you guys.. Dah lama kan tak tulis dalam bahasa.. Hehe.. Jadik nak dekat2 raya ni.. Nak lah gak try test kalo masih lagik bley cite2 ngan uolls dalam bahasa.. Hahaha.. Anyway, amacam persiapan raya? Kakak, adik ngan papa dah settle tinggal mama jer masih touch up2 accessories nak mathcy2 ngan baju raya. Biasalah perempuan mesti ada tambahan2.. Makeup, rantai, gelang, tudung ala2 lilit, brooch, nak gilap2 pandora, dan macam2 lagik la..
Macam persiapan raya yang sblum2 nih.. I mmg akan skodeng baju2 pereka fesyen tanah air yang famos2 mcm Rizalman, Melinda Looi, dan Jovian Mandagie.. Haaaa.. Cam last year I mmg skodeng kat Zalora jer la kot.. Sebab senang semua ley carik kat situ, tambahan kite bley compare price.
Brought to you by Melinda Looi :)
Comey tak? Yang ni dari Jovian Mandagie.. Suke!
 
Ok.. share yang last sekalik..
By one and only Rizalman *baju ni mmg buat I nampak kurus gitew*
  
Ok utk tahun nih.. Bila dah buat2 survey, I perasan yang Raya 2016, ada 4 trend baju raya online

Pertama
Minimal
Simple is more. Walaupun ada trend terbaru yang unik dan menarik yang korang bley jumpe kat pasaran luar, koleksi baju kurung dengan rekaan minimal seperti kat bawah ni masih menjadi pilihan favourite ramai wanita moden termasuklah I ni haa.

Kedua
Kalo korang minat glam2 dan blink2, tahun ini I perasan banyak jugak design tona metallic seperti bronze, gold dan copper. Boleh la korang lawan sape yang paaaling berkilat kat opis.

 Ketiga


 Oldies
Revolusi rekaan baju raya yang semakin berkembang ini juga tidak menghalang daripada para pereka fesyen untuk mengembalikan nostalgia lama dengan menawarkan koleksi baju raya yang berkonsepkan era 60-an. Haaa boley feeling2 nostalgik gitew..

Keempat
Prints
Yang design2 begini.. Berbunga2 mmg favorite I. Contoh macam baju raya tahun nih la. Tapi tak bley share lagik taw. Kene rahsia, kalo tak.. Tak surprise la kan. Antara pereka fesyen ternama yang menawarkan koleksi baju raya bercorak adalah Rizalman, Fiziwoo dan Hatta Dolmat.
Ok ladies, so take your pick ok!! Skrang ni ada macam2 promo.. Mmg berpinar mata nak pilih.. Tapi jangan lambat2 nanti size habis.. Buat nyesal jer.. Until next time Insyallah..






June 14, 2016

Ramadhan Hair Cut

video

Salam ramadhan everyone,

How has the fasting month been going on? It has been 8 days up to date, and I am happy to report that Farissa have not missed for even a day. Alhamdulillah.

Nothing much to share, plus I know I have not been writing for quite some time. Sorry for that you guys.

Here I share  a short video of Ruzain and Farissa getting their hair cut before school session start. Enjoy!

Oh yes, before I forget.. Selamat berbuka puasa ya!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...