Jom Belajar Berenang~

Hello2.. Harini mama nak cerita sket pasal belajar berenang. Yes, memang betul mama dah lama tak tulis blog dalam bahasa ibunda. Jadi harini kite tukar angin sket. :) Haa.. lagi satu *starting today* eh tersasul pulak. Mula dari harini, I akan bahasakan diri sebagai mama atau mama nadra atau big mem. Ye lah, slalu I dan you jer... so kurang feel. Muahaha!

Mama dulu masa muda2 mmg serious blajar berenang. Kehebatan mama terselah *berlagak sket nih* biler mama mmg wakil skolah masuk pertandingan renang. Memang suke mandi kat kolam yg serious dalam2 jer.. Ada satu masa main kat kolam dalam 10 kaki, main campak mainan dalam kolam pastuh tahan napas, selam dan amik. Skrang dah tak bley, sebab mama takut plak. Mana ada kolam 10kaki? Ada.... kalo tgk sukan olimpik yang org terjun pusing2 tuh.. haaa.. Kat kolam jenis tuh la mmg dalam.

Ok, harinih bukan nak cite pasal mama berenang. Tapi kakak farissa berenang. Dulu mama pernah hantar skejap kat personal trainer. Coach Nurul yang mengajar dia. Tp biler dah lama tak berenang, dia start tak reti berenang. Kali ni mama masukkan dia kat kelas berenang Precinct 6, Putrajaya. Kat sana Farissa blaja dgn satu kumpulan. Nampak mcm ok. Dah sebulan hantar so akan teruskan utk bulan2 yang akan dtg insyallah.

Kalo berminat bley jer register online kat jomrenang.com, tepon Ms. Ben. Rasa berenang ni skill yang penting utk anak2 ya. Nak selamatkan diri dan utk tak takut dgn air. Byk sgt kes lemas tau skrang.
Training session with adek

Ok adek dah penat.. kite siap2 nak balik!


Comments

Liz Yahaya said…
Waaaahhh Farissa dah boleh berenang! Good job! Senang mummy nak bawak pegi bercuti hehehehe