Genting Highland Vacation

Hi semua! Hari Jumaat lepas mama dan papa amik cuti utk ke Genting Highland.. Kirenye nak cuti-cuti Malaysia la ni.. Anyway, mama leh lepaskan stress yang tak terkire byk ni.. hehe.. buat2 takde keje.. *wink* Some info bg sape2 nak pi..

Drive ke Genting tak lama.. Only 30 mins from KL..
Better kalo bawak kete manual.. sebab kete auto mama tak dpt mendaki ngan baik.. cam sang siput..
Takyah bawak baju tebal2.. tak sejuk mane pun.. dulu sejuk.. sekarang ni kureng sket..
Nak main theme park - All Park (Outdoor dan Indoor) - RM 52 (Adult)
Outdoor park tutup kul 7pm and Indoor park tutup kul 12am
Theme park Hotel mmg ok.. Bilik bersih.. Nak cek in cepat.. Service pun ok.. RM 170 (Shoulder Season)
Enjoy some of da pics!! Saya dah bersedia nak pi Genting (kat umah lg ni.. :))
So nice da room.. Bersih dan spacious.. katil lg satu tu tak gune pun.. I would recommend this hotel to sesiape nak pi ngan family..
Saya budak baru bangun.. Nak bersiap2 ni nak pi main!

Mainan yang pertama.. Merry go Round.. Farissa mule2 takut nak naik rides ni..

Jakun tgk air pancut.. hehe..

Cup berpusing yeay!

Naik dumbo terbang..

Pilot wanita terkecil..

Siap bleh kasik ikan makan.. "Mama.. pish!"

Ada playground for kids!!

Drive kereta antique..

Indoor safari playground..

Takde org pun.. So Farissa conquer..

Naik keretapi pusing park.. Relax2..

After penat bermain Outdoor.. Masuk ke dalam Indoor Park.. Pi mamam dulu.. Kat pizza Hut!

Sedapnye..

Malam nak pi main Indoor laks..

Merry go round lagik.. Kalik ni kuda dier kecik..

Rides keliling Indoor Park.. Mama Gayat!! Ayat mama ->"Leh tak papa diam! Mama nak fokus ni!!" takut jatuh.. huhu..

In front of Hotel.. Nak masuk tido.. tau tak goreng pisang kat sini 5 keping RM 6!!Nak buat bisnes goreng pisang kat sini la!!

Esok pagi.. bfast..

Saye suke makan roti bakar ni..

video
video

Comments

Aqeef Aniq said…
wahhh farissa gie genting la.. aniq dah ajak yayah ngan ibu tapi tak tau bila nak pergi...
Nadra Farissa said…
Nanti aneeq pi ek.. Nanti leh naik dumbo ngan yayah.. ;)
Umi Aida said…
beshhnyee.e. dlu penah g gaks.. tp skrg ni.. ader adek qyla huhuhu kena byk2 besabarrrr... adek qylaaa cepat2 besarr yeaa..
Nuha Ariana said…
wah..bestnyer...nuha pon nak pi jugak genting....:)
Nadra Farissa said…
Kalo tgk betul2 mama dier tgh gayat tuh.. hahahah :))
melorr said…
huhuhuhhu jeles nyer!!! nak pi gk! tgk pada gaya, mama n papa farissa yg sakan lebih tu hahaha! worth it rite? good for both of you!
Nadra Farissa said…
worth it dear!! haha.. bukan slalu leh pi holiday.. :D nanti leh bwk min min enjoy2 gaks!!
Samsul said…
nanti aku nak wt blog utk anak aku gaklaa ^_^
Nadra Farissa said…
buat jgn tak buat..