25 Weeks 3 Days

Syukur alhamdullilah.. Semalam dah pun melalui check-up kali yang ke-4 di Sunway Medical Centre.. Sampai agak awal so mama dan papa pi breakfast dulu kat cafe opossite da gynae's clinic... Makan tade la syok sangat bihun goreng, hotdog ngan kuih muih sket.. Syukur...

Dah abis breakfast, we all org yg ke-3 dpt masuk opis dr Wong.. Nothing to report sgt.. Doc tanya kalo baby byk gerak (a:yes) so terus scan... oh.. mama naik 2kg bulan ni.. tp tak surprise pun sebab perut pun dah semakin beso.. :p urine ok.. berat ok.. kite scan baby plak...

Adik gerak2 sket.. tendang2 sket... ooops.. nampak pipit dia lg sekali lg.. ekekeke... mcm makin beso plaks.. :p ye ker papa? Papa seeeengih jeks la memanjang kali ni.. pastuh siap!! Total?? cam bese RM109 tanpa medication.. Then, before keluar Dr. Wong ingatkan next check up is the last one month check up pastuh dah start 2 weeks once... cepatnyer kan masa berlalu...

Mama tetibe panic.. byknyer barang adik nk beli ni... So, gaji end of this month mama nk target abiskan beli barang adik yg kecik2 dulu....


Pacifier (1)
Bottle Drying Rack (bertutup) (1)
Diapers (newborn) (1)
Nappy Rash Cream (nak carik bapothen) (1)
Wet Wipes
Cotton Balls
Baby Toiletries (sabun, syampoo, lotion)
Nasal Aspirator (woooo penting ni)  (1)
Bibs
Baby on Board Sign (sebab mengade nak beli... :P)


Oh ni gambo sampingan baby mama yang bucuk masyammmm... dah beso pun masih baby di dlm mata mama... :D
Lap u baby!!!

Comments

Iela Fazielah said…
kejap je dah 25week. kan..tunjukla rupa farah fullbody..hehe..rasa mcm lama xnampak tuan puyer badan ni
Nuha Ariana said…
bila due ni fara??
Nadra Farissa said…
hahaha ilah.. nanti I amik gambo ya~~ lalala
Nadra Farissa said…
EDD 1 Oct~~ :) doc kate baby tenit sket... :p