Hari Raya Aidilfitri 2009

Starting raya di Johor amat mendugakan sekali.. Papa terpakse bekerja di Kuantan pada hari Jumaat sblum raya.. Setelah berjanji 3 kali utk balik paling lambat kul 8 mlm hari yg sama.. Last2 balik ke Johor tepat jam 12 tgh mlm.. Malangnye mama cuti tampe sebab hari tuh..

Ishh ishh.. sampai kat Johor kul 3.45pg.. Nenma sambut ketibaan kami lalu terus buat sahur.. tp apakah daya.. satu keluarga Bob Mohazari terlantar dlm bilik tido tak ingat dunia.. huhu.. yelah.. mama kene temankan papa drive.. kang tertido waktu driving.. huiishh... nauzubillah..

Malam Raye..

Tgk announcement raya kat tv.. Farissa tgh sibuk bermain dgn toy pemberian Mama Ngah..
Pics ngan mama.. di ruang tamu rumah tok nyang..
1st Raye..
Posing kat rumah nenma.. pagi raya tuh..

Mama ngan papa muke selebet..

Farissa dgn adik beradik mama..

Nenma dan Ayah cu.. Ada ju on terselit kat tgh tuh.. takutnye.. nak melekat jeks..

Kami sekeluarga dan ayah cu..

Mama and Nenma bersalaman raya..

Kami sekeluarga dan Ude..

Mama dan Tok Ayah.. sempoi..

Ayah cu dan Tok Ayah.. ngendeng duit raye lebih ar tuh..

Nenma dan Anane..

Yeay.. one family tanpa menantu that is..

2nd Cousin Farissa.. Lil Hamza..

Farissa try songkok Hamza.. tak muat la mama..

Bersiap nak pi raya kat umah Auntie Fai and Uncle Apis..

We are ready.. Utk Auntie Fai and Uncle Apis.. Tq for having us.. sorry la dtg umah kul 10mlm.. kami tersesat la.. hehehe..
2nd Raye..

Mama dan Ude yang macho.. bukan slalu posing camni.. haha.. 2 2 nak jadik model kerahan..kih kih kih..

Peace raya bebeh --> Raya kat umah Tok Eton..

Tumpang dinding sat leh?? Fariss posing good girl kat depan umah.. pakai sepatu sape tu sayang ooii...

Wiiwiiit... syok sendiri kat Farissa.. -> papa tak nak join kami yang kurang malu ni..

Pesen ape ni mama ngah..

Mlm tuh kami semua tiba di Batu Pahat.. ni gambo kat Pelican Hotel, bp..

BBQ dinner kat umah Tok Nek kat bp..

Kemeriahan.. BBQ..
3rd Raye..

Bfast kat warung BP.. Sarapan pagi ape lagi.. asam pedas la weei..

Hepi nye Nenma and Mama Ngah..
Farissa hentam Nasi Lemak..

Boring dah ni.. Bila nak balik mama.. - kami sekeluarga balik KL pada hari yang same.. waaaa tak puas raye kat Johor!!!

Comments

Nuha Ariana said…
oo..raya johor la ni..meriah2 best2!!...comel farisa pakai hair clip, si kenit Nuha tu langsung taknak pakai apa2 kat kepala...kalau pakai skaf or hair clip, sure dah kena cabut...huhuhuh...
Nadra Farissa said…
kene biasakan nuha.. nanti sure dia tak tanggalkan.. meh la dtg raya kat umah kami ni.. :)
Aqeef Aniq said…
ehehe cutenya farissa pakai baju kurung lagik...
selamat ari raya tuk farissa n family
Nuha Ariana said…
ahad ptg weekend ni free ke?hehehee...nak dtg beraya nih...:)
CT NORAMIZA said…
hai, salam kenal. tgh google pasal hotel pelican, sekali jumpa lak blog awak. :)

nak tanyalah, kalau dr kl, exit mana ye yg paling senang utk ke pelican hotel tu? thanks