Potty Training

Image credit to: zazzle.com

Dal lama rasenyer mama nk potty training Farissa... tp tak pernah dpt buat sepenuhnyer.. mana taknyer.. almost setiap ari sepanjang tahun ni mama balik lewat (attend kelas) dan on weekends..mmg takde mood nk training langsung huhuu.... so, farissa mmg pakai pampers sampai la ke ari ni...

Akan tetapi... jeng jeng jeng... biler mama terpakse bekerja di Nairobi... dan nenma take over jage Farissa.. punyer la nenma beriya nk potty training dia... siap main merit2 kumpul star.. kalo cukup star sticker leh dpt toys...

Nenma ckp.. nmpknyer teknik nenma berkesan.. kalo mama la... teknik lipas hanger jeks <-- berlagak tp tak pernah nk training anak pun.. kueng3x... mengkikut update terkini alhamdullilah farissa dh bleh bgtau biler dia nk pi toilet... siap dlm tido pun bleh bgtau nenma dia nk terkencing... hahaha

Actually mama bersyukur that nenma do this for Farissa sebab cik kak ni pun dah nk skolah x lame lg.. thanks nenma!! and good job girl girl mama!! keep up the good work!!

Comments

Nuha Ariana said…
good for farissa...mama ari tuh pun try nak train nuha gaks, dah cakap ngn die bila nak kencing bgtau & terus masuk toilet...tgk2 dah terabur atas lantai...nuha ckp "mama...eee...ape tuh?" sambil tunjuk air kencing kat lantai...nasib baik mama sabo lagik..kalo x, lama dah kene lepuk..hahaha...nampaknye bagus jugak nenma farisa nye idea..bolehla i tiru...:D
Nadra Farissa said…
bleh bleh... let me know the latest progress tau.. gud luck mama and papa nuha!