Syawal 2010 di Johor

Hehe.. setelah Syawal berlalu lebih dr 10 hari... baru lah dpt mengupload gambar2 hari raye Farissa pada tahun ni.. "Selamat Hari Raye! Maaf Zahir Batin!" :)

Citenye tahun ni mama dan papa mengelat tak raye kat Sarawak.. huhu.. tp tahun depan dah tak dpt mengelat lg.. Tambahan citenye plak.. nenekku kawen dgn anak raje (hihi ye lah tuh... bukan anak raje.. anak org bese..) So, keramaian auntie & uncle tak nk beraye di rumah nenek (kt jb bukan kt bp tau...)

Anyway.. hari raye pertama diraikan di Batu Pahat... Semua hepi2 saje.. walaupun tak semua tok2, auntie2, uncle2, cuz2 balik.. still tetap meriah!!

Hari Raye 1


Family Picture for 2010!!

Farissa sempoi mkn honey stars.. ketupat lemang semua dia tak nak..

Di samping ude, mama ngan achu tersayang..

papa melantak lodeh ngan rendang.. kalo kt sarawak tak dpt ni kan papa kan??

Gambo bersame Tok Nek!! Ish.. terseksi laks Farissa ni..

Tok Yang dan family (Tok Ayah's youngest brother..)

Tok Ayah's oldest sister (Tok Long) & Tok Ayah's no. 6 sister (Tok Yah)

Mama, papa ngan Farissa pi beraye di Batu Pahat!

Org beraye.. semua sibuk bace paper...

Ni rumah ke-3 kat BP.. semua dah tukar baju ranggi sket.. heheh.. dgn jeans.. Farissa bermanje ngan papa..

Farissa nk main ngan chicken..

Mkn kepek raye..

Akhirnye tertido time perjalanan balik ke JB.. Penat beraye tau!! Aman dunia papa ngan mama sebentar..


Balik JB singgah sat kat rumah Tok Mak *wink* semua dah penat dah ni...
Gambo 4 Generation la ni..

Hari Raye 2

Hari Raye kedua Nenma buat open house.. for family only ya.. ni keluarga anane.. tgk tuh ada org menyelit kat family anane..

Dr kiri.. anane, oji-san ngan nenma..

Rancak berforum..

Makan kuih muih raye...

BESHHHHH!!

Hari Raye 4

Ude tgh konon2 control macho..

Peace.. abaikan perut papa tuh ya... ahaks.. we lap u papa..

Gambar penutup!! Achu berpeluk ngan Farissa.. :)
We had a great time in JB..
Balik kampung... woooooooOOOOoooo!!

Comments

Nuha Ariana said…
Selamat Hari Raya Farisa!Mama Farisa dah pandai ngelat yek..tahun depan balik kampung Papa Farisa lak..hahaha..:)
Nadra Farissa said…
ahahha.. mmg mama farissa mmg expert.. :p tp takpe.. dah balik pun bulan 6 arituh..
Iela Fazielah said…
wah... seronoknyer baraya... berjalan sana sini... suka tgk pic uoll... selamat hari raya farah & nadra
Nadra Farissa said…
thanks ila!! selamat hari raye to u toooooo!! :)