Family Holiday in PD!!

Hi all!! Last weekend my family and I had a blast in PD.. Hentian yg pertama is at Legend Resort.. Nenma dan Tok Ayah tido smlm kat sini.. testing tido kt atas laut.. hik hik.. nak katekan romantik tadelah plaks.. sebab terpakse share bilik ngan mama ngah, ude ngan acu.. yelah.. memasing tak keje lagik.. kecuali *toot*.. hehe..

Amik gambo bersama papa.. Cantik gaks resort kat sini ye.. swimming pool jeks agak kecik..

Farissa amik mood ombak..

Kat dlm bilik ni ada kaca.. kat bawah tu laut ye.. Farissa testing ketahanan kaca tuh.. gayatnye..

Ude ngan Farissa tgh feel angin..

Ni mase Nenma dan Tok Ayah nak cek out.. posing jap kat luar hotel ni.. hehe.. Farissa bekerut sebab takut kene tinggal dek mama ngah nye..

Kat lobby hotel ngan mama ngah dan nenma..

Dah sampai Avillion PD.. :) Ada gamelan <-- betul tak eja.. seronoks tuh..
Tandas bathtub..

Ada 2 single beds.. sgt best ngan tirai2nye.. hehe..

Nenma dan Tok Ayah duduk kat bilik seblah ni jeks.. lepak skejap kat luar..

The hotel.. Big slide in the pool..

Posing jap sebelum keluar lunch.. Takleh lunch kat dlm hotel.. mahal sgt weeeh..

Yeay kite nak mamam.. Ada mama chop papa grill kat sini.. Famous la mama and papa..

Satay yang sgt lazat.. tgk ni pun leh lapo.. huhu..

Kuah kacang dan timun..

Auntie Melur *Melor* saya jumpe pokok Auntie kat sini.. ekekeke.. Mama pakse posing jap kat sini.. Farissa dah tak sabo nak ke pantai..

I am READY!!Mana port ni mama??

Macam model ekekeke.. Nanti kite potong rambut ye..

Sandcastle..

Balik umah.. mandi kat bathtub nak get ready pi dinner laks kat luar.. Sementara mama mandi Farissa sibuk main ngan tirai2 kat katil tuh..

Chak!!

Tunggu Tok Ayah amik kete kat parking..

Udang yg digrill~~

Ta daaa... sedapnye.. Steamboat + grill..

Farissa ngan mama tgh tunggu mamam dimasak.. :D
Kat hotel ni.. Burung peacock dilepaskan jeks.. so on the way pi breakfast.. terjumpe a few peacocks yg bermain dekat area swimming pool..

Mama 'smiiiile'.. Farissa nak amik pics ni.. Farissa ngan handfon dummynye..

Best la handfon ni.. leh 3G.. hahaha..

Ada orkid house kat sini.. cantik kan??

Nenma ngan Tok Ayah tgh bfast..

Kat dlm hotel ni ada petting farm.. So ada la haiwan2 yg comel2 belaka.. Tp alahai ramainye manusia time cuti skolah ni.. Farissa sempat main ngan anak ayam + baby rabbit jeks.. Pastuh mama suruh keluar sebab rimas la ramai org.. huhu..

Yup ada ayam serama gaks..

Comments

Nuha Ariana said…
wah...seronoknye....best tak avillion?...hehehe...
Nadra Farissa said…
Sudah pasti bes.. ape kate ajak kroll berhoneymoon kat sane.. ahaks.. ;)
me said…
legend tu pernah pegi. punyalah hujung resort dia kan. avallion sangat menarik la! nak try. anyway jgn la potong rambut farissa, cantik la terbang2 ditiup angin :D
Nadra Farissa said…
tp kalo berpeluh kak mi melekat2.. hahaha... geram tul.. dah la beso ni bau masam.. kih kih
a.m.n.i.n.a said…
kat mana eh tempat steamboat n bbq tu? =D