January 29, 2014

Kenapa Nak Berblog2 Nih?

Well.. you know me.. haha! First and foremost.. suke hati I lah.. Second.. dah minat.. nak wat camne? Kirenyer blog ni hobi personal I.. Byk kali I dah ulang kat anak2.. kalo ape2 jadik kat mama.. blog ni lah hadiah mama utk korang semua ok.. byk cite pasal kakak adik.. tinggal bukak dah bace jeks.. :)

Yelah.. kite ni manusia.. manelah ingat memori2 kisah2 zaman2 terdahulu.. hahaha.. skema x ayat? Kadang2 kalo terasa rindu time anak2 masa baby.. bley jeks bukak pastuh bace balik.. best tau.. :) Ingat senang ke nak bela blog nih.. susah gaks.. kene ada masa.. biler free2 je sempat menjenguk.. tp tape asalkan ada kesempatan insyallah mama akan update..

Dlm masa yg sama... I suke share cite2 pi jalan2 kat pembaca2 kat luar sane.. walaupun readers I tak byk.. tp pageviews harian dlm 200++ kire ok lah... ada gak cite2 yg bley membantu org2 kat luar sane.. suke... bukan sebab nak carik income lebey.. tak pandai pun nak bernuffnang.. tp suke sgt tgk mommy blogger yg berjaya kat luar sane.. tape.. i berjaya kat area lain plak.. :) same2 berjaya ye tak?

Oklah... tu nak cover topik arinih je.. Last wiken papa tadek lagik.. Jadi I ajak mama ngah pi jalan2 kat paradigm.. Bdak2 mmg suke giler jumpe mama ngah derang yg rajin nak melayan kat rides2 nih... mama dia poket keras.. malas nak kluar duit pasal bab nih.. kalo bab shopping baju.. rajin.. huaaaaa... Mahal gak.. nak naik seketul ride RM2.. giler ar... dulu 50 sen je kot....  Lagik keras poket I nih.. hahaha...Lat abis main2 kite bedal makan kat Chillis.. Eh, tak sedap la.. Fish and Chips dia agak masin.. So, complain kat manager dia.. Kate mmg sah2 tepung salut tuh dari US so lain kali kene try grill plak.. ok.. fine...



Kesian adik kene tunggu kakak main puas2 dulu..
Kene mengalah ngan  kakak..



Farissa mintak twister yg pink nih kat toys r us...
balik umah terus musnah..
experiment sampai hancur binatang nih...




Mac and Cheese...






                                                       

January 22, 2014

Picnic @ Cyberjaya Park

I had promised the kiddos to bring them for a picnic. Last weekend, we had an opportunity to do just that!
I've made the simplest breakfast which consists of nuggets, sausages and sandwiches. Grab 2 small thermos and shake up milo. The weather was extremely nice and by 8.30am we were out!

In Cyberpark, there is a huge playground. Farissa was super excited to get her limbs on that playground. I set up a nice little picnic area on a nearby bench. While the kids played. Mommy ate rather serenely all by herself. Definitely need to get out like this more often. :)


Papa showed little Ruzain around the pond..
The little dude was ecstatic!


Oh yes, sissy found a new friend..
Playing the seesaw together..
How nice... :)




January 20, 2014

Penyakit Suka Membeli Sebelum Berjalan

Sebenarnyekan.. ape cite nyer nih? Tak tau lah kenapa.. tapi tiap kali nak pi jalan2 tak kirelah oversea ke.. kat malaysia je ker.. mesti nak membazir duit beli baju satu kluarge... Kasik semua ala2 matchy2 gitew.. :) Yelah.. biler masuk dalam album.. terkenang bertape cunnyer baju yg digayakan.. warghahaha.. *nak muntah bace* :p

Jadi last wiken, pakse rela Mr. Bob bawak I pi Sunway pyramid.. kasik lepas gian.. time nih la ngadu.. kasut rosak la.. baju tadek la.. jeans tadek la.. bla 3x.. tp masa sampai tuh perut terasa lapo la plak.. Jom layan perut dulu!!


Si Ruzain ni kaki pasta..
Share dgn mama tak hingat.. comots sgt..


Papa bedal.. Chicken Tennessee and Shrimp..
Yang ni pun bley tahan sedap..
Tp satu la.. service TGI kat Sunway ni mmg kureng sgt... Serious!
Rasa cam tak nak pi branch yg ni lagik...
Food ok lah.. Service out.. Tak senyum layan org..
Tak friendly lah yg penting..


Ok... yang nih minah keju..
hihihi.. sama cam mama time kecik2 dulu..
So, kasik dia makan cheese nachos..


Of course ni bahagian mama!!
Suker giler makan panas ngan sejuk sekalik gus..
Tapi ni.. caramel dia byk sgt.. terlalu manis..
Agak terkilan gak lah.. makan sket jeks.. Sob 3x..


Hasil bertenaga pas makan....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

Malas nak tunjuk kasuk baru I tuh..
Nanti you alls tgk la biler dah pakai... ahaks..
Ni baju anak2 ngan papa jer.. 
Most beli kat H & M..
Papa punyer from Parkson..
So all in all.... alhamdullilah.. "Papa.. biler nak beli baju mama plak.."


January 16, 2014

Kakak dan Sekolah

Oklah.. Harinih meh cite pasal kakak dan sekolah dia.. Alhamdullilah Farissa dpt terima sekolah dgn baik skalik.. Mana taknyer, last year kan dah pi pra sekolah.. tahun ni skolah tadek masalah nak bangun pagi buta.. Pukul bape Farissa bangun? Selalu kejutkan dia dlm kul 6pg pas subuh gitew.

Bangun kemas katil terus mandi, mama dah siapkan semua baju kat atas katil tinggal pakai jeks. :) Bila kakak dah siap, dia turun bawak beg ngan baju skolah. Masukkan bekal dlm beg semua, pastuh tunggu mama ngan adek plak turun.

Farissa mmg suke sgt berkawan. Kawan dia ramai. Tp gaduh sket2 tuh normal la kot. Mama kasik dia 3 hinggit setiap ari. Tp bekal pun ada. Cume satu kelemahan Farissa ni mmg boros. Mesti abis duit. Mama tak kesah kalo dia beli makanan. Dia cam lebih suke pi kedai buku beli benda ntah ape2. First time pegang duit la katakn..

Cerita 1
Mama: Kakak! Kan dah janji tak beli aiskrim
Kakak: Eh! Mmg kakak tak beli pun
Mama: Abistuh baju ni penuh ngan bekas aiskrim nih?
Kakak: (diam)

Cerita 2
Kakak: Mama, ustazah kate tak bley pakai tudung mcm ni
Mama: Kenapa plak? Mama tanya ustazah la camni
Kakak: Betul... Tak bley nanti ustazah marah
Mama: Kalo mcm tuh.. mama suruh ustazah kasik duit la sebab mama dah beli byk tudung nih utk kakak..
(Dah nak nangis)
Mama: Cuba ckp betul2 kenapa?
Kakak: Tudung ni asyik jatuh jeks.. semua ketawakan kakak..
Mama: Lor cakap la.. mama jahit sket.. Adus..



Gambo kat sekolah agama dia..
Good luck kakak!

January 13, 2014

Cerita Anak-anak Saya!!

Assalamualaikum.. Selamat pagi semua dan salam sayang.. :)

I tak tau ape nak update sangat awal2 pagik nih.. So, update la cerita2 terbaru dgn gambo2 yg tak pernah diupload ke dalam blog.. Hikhik.. Dasar pemalas tuh.. Eiiiii nak cite ape sgt? Zassss intip gambo2 ni jeks.. Malas nak ckp lebih2.. 
Ni gambo masa kat Orchard Road Singapura
Beso giler pokok kat depan ION mall nih


Masa kat hotel
Suke amik gambo yg byk lampu2 nih :)
Tp nampak gaya anak bujangku tidak suke


Gambo blajo kire2 duit skolah
Ruzain pun nak try gak kire duit syiling



Gayot kat telipon awam
Masa nih kat Subang Parade
Syok gitew tunggu kak Farissa pi uuuk uuuk kat toilet



Time nih.. blajo pakai beg skolah
Kakak pakai.. adik pun nak pakai gaks
Layan ja


Kutip makan kat katil hotel
Kat hotel bley buat camni
Kalo kat rumah dah bersemut!!!



Time jem giler kat atas jambatan ke JB dari Singapura
Bdak2 dah bosan duduk kat dlm kete


Main sikat mama
Ya Allah baju bertimbun kot kat blakang tuh
Tutup mata.... Lari!!


Testing topi
Skejap je nak pakai 


Time OTW balik ke JB
Semua sibuk main tepon


Kalo sesat.. silalah pakai peta..
Malu bertanya sesat birat ler jawabnyer

SEKIAN!


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...