January 31, 2013

Indoor Theme Park! Mari Bermain!

Ok... jom sambung cite.. Dah lepak2 sat dlm bilik hotel.. kiterang pun turun bawah ke shopping complex cum indoor theme park.. Farissa mmg terselah rase seronok.. mata dia bersinar2.. terjerit sana sini.. dia ni kalo dpt duk hotel.. mmg hover tau... ngeee~~

Mama dah bincang ngan papa.. since kite sampai dah tghr.. leh fokus naik ride kat indoor theme park dulu.. esok harinye baru pi outdoor.. tp ada satu kes terjadi yg terpakse buat kiterang balik awal ke kl.. huhuhu.. kite cite kat penghujung post ni ya.. tiket dewasa kat genting indoor theme park ni RM 35, if kanak2 RM 32 (kalo x silap ar..) x jauh beza sgt.. dapat main semua ride kecuali kalo nk masuk ke Ripley's Believe It or Not ngan Ghost Adventure... (huuuu x hingin pong!).. ride tutup kul 12 tgh mlm..

Mama ngan Bdak2 kat lobby hotel...
Cantik gak lampu yg tergantung kat sini.. :)

Mmg tgh public holiday.. so org pun ramai ler..

Farissa dah cukup ketinggian utk most of the ride..
So, sblum beratur mana2 ride.. baik ukur ketinggian anak2 dulu.. silap2 beratur panjang x dpt naik plaks...

ride pertama cik kak ni..
mama tunggu kat bawah jeks..
sblum ada ruzain.. mama leh ikut. skrang ni dah tableh...


pastuh naik kete mainan ni...
rase cam boring jeks sebab pusing2..
tp dah farissa syok kan.. so rela jeks la..


suke ya sayang...

oh.. bumper car ni... farissa punyer peberet..
naik sampai 3 kali..
itupun dah abis kali ketiga dah duduk lantai..
nak main lg.. huhuhu...
tade2.. org penat tunggu dia main beratur main beratur main.. hahahah...


ok dah penat main2..
kite makan dulu..
hihi.. disebabkan semua food kat sini mahal2 blaka..
kite makan benda yg standard jeks...
makan pizza hut..



mama tgh sibuk tgk ride yg ada kat sini.. hahaha..
gaduh ngan farissa yg sibuk nk tgk ride gaks.. 

mama reporting kat nenma... "kite dah ada kat genting ni.. bla bla bla..."



pastuh nk mengasyikkan farissa.. mama cube explain ride2 yg lepas ni dia bleh naik..

ni ride yg agak menarik utk bayi2 sekalian.. hahaha...
dia floating jeks keliling shopping complex..


adik comelnyeeeeee...
comel kan 3x -->stok puji anak sendiri..



pastuh kakak nak naik train ni...
pusing la 3x lagik..




adek pun cam suke jeks pusing2... weeeEeee~





kirenyer puas gaks la main2 kat indoor ni.. balik bilik dlm kul 10mlm..
tp yg kesah sedihnyer mama kene keracunan makanan..
muntah2 dan cerets... sob3x
esoknyer dah balik kl... :D
singgah makan kat ikan bakar BELEMY plaks.. waakkakaka..
betul ke cerets????? hentaaaah....

January 30, 2013

Genting Trip 2013 - Hotel First World

Hello mummies!! Meh2 kite citer percutian kluarge pertama tahun 2013 ke Genting Highland.. Ada arituh cite yg I dah book melalui Agoda Hotel First World... Jd, ni nk kasik komen2 lah pasal hotel yg kite duduk ni..

Hotel ni mmg nmpk menarik dari luar.. berwarna warni gitew.. sampai2 jeks hubby trus drive hantar mama ngan anak2 kat lobby.. peeeghh.. mmg struggling sgt dgn beg2 yg beso gedebak *sape2 yg kenal mama mmg tau beg luggage mama mmg beso.. hikhik*, stroller, adik ngan kakak.. semua mama heret sorang2 kat lobby hotel.. process cek in agak cepat melalui kiosk tp agak kucar kacir sebab mama sibuk nk tgk bdak2 tuh sambil cek in.. dah la lobby sesak dgn manusia.. dah la baru2 ni ada kes kehilangan anak kan... huhu..

Dah cek in terus pi masuk bilik dulu.. kepala dah pening sebab terlalu ramai org.. tunggu papa kat bilik sblum berjalan2 kat indoor theme park..

haaa... mamat ruzain... nama pamos.. 'Ja'in'.. cam ala2 kicap jalen..
bdak ni selsema truk time ni.. hidung sampai tersumbat2...

yeay! papa dah sampai..
tv sangat2 low class.. alaaa 8inchi nyer jeks kot..
tp ke sini bukan nk tgk tv pun...

adik kite pakaikan baju tebal2... sedap2..
nanti selsema lg teruk..

ok pakaikan topi leh terus jalan!!!
katil sambung 2 single..
cukup la utk kite berempat..

ni Farissa ngan papa main "sape dpt tangkap gambo paling pelik"
ekekeke... gaya Farissa..

gaya papa --> ntah apa2 :p

secara keseluruhan.. ok lah hotel ni.. bayar pun murah..
sgt2 dekat ngan indoor theme park...
kalo nk solat.. rehat.. bleh naik bilik sat...

kakak... dah big girl...

time ni adik sgt2 suke kene dukung ke mana2 oleh papa...

aksi pelik papa and Farissa...

leh tgk gambaran bilik kami..
mmg sgt2 kecik...
tp yg penting.. bersih..

adik dah mandi.. nk siap2 kluar pi jalan2 waktu mlm..
pakai tebal2 gaks...

let's go!!!

gambo kat area lobby hotel...
siap kene amik no... cam kat bank...
hihii.. ok next entry kite cite pi indoor theme park...

January 27, 2013

adik beradik itew terkini...

Sebenarnye gambo derang ni dah agak lama di uploadkan tp x publish2.. hehe.. Hari ni adasket time.. tgh sibuk menyusukn ruzain, so bleh ar nk tulis sket2 utk memory mama.. ni gambo anak2 mama last week.. ruzain baru je masuk 4 bln.



masyaalah.. how i love my kids... truly beautiful Allah gifts to us.. alhamdulilah..

below: kakak melukis gambo cikgu2 dia kat sekolah baru... blajar rajin2 ya sayang... mama papa hanya doakan yg tbaik..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...