August 24, 2011

Ramadhan Tahun 2011

Alamak... lame nyer mama tak update blog Farissa nih... tapi takpe... kite update slow2... hehe... So, bulan ramadhan ni ada bermacam2 aktiviti berbuke puasa ngan kengkawan dan family..


Ni gambo kami anak beranak berbuke puasa di rumah auntie mama kat Shah Alam... papa tgh bersabo tunggu waktu berbuke.. hihi...
Menu mlm ni syok giler....
Paling best, ayam ungkep ngan sotong goreng telur masin... yummy!!!


Mlm ni kami berbuke pose bersama anak2 yatim... acara yg diadakan setiap tahun kat MMU... meriah sgt!!
Farissa tade dlm gambo sebab sibuk berlari ke sane sini...
Jumpe bestpren... hehehe


Farissa ngan Icha... tableh bertemu.. setiap kali jumpe cam cacing kepanasan dua bdak tuh...


Haaa..... gambo last skalik ni kami berbuke di Warung Pak Maidin... Mama ajak kawan2 utk berbuke di sini.. oklah menu dia... mcm2 gaks... Farissa tak abih2 makan donut...
Dewasa price RM27.90
Kanak2 (5 Tahun ke atas) 14.90

Berminat?? Selamat Berpuasa Semua~~

August 12, 2011

Paper Bag Puppet Project

Interested to keep ur kids occupied?? Senang saje... bleh beli this activity set for only RM 2.30 in any D.I.Y shop.. Murahkan?? and ada pelbagai jenis binatang... :)

I chose a cow and a bird for Farissa... This is her first attempt... letak glue kat body parts lembu pastuh just tampal kat atas paper bag yg dah ada... haaaa... mule2 tampal mate...


Pas mate comes the other body parts...


Hasilnya... A puppet!!!

video

Pas dah siap leh la main ngan puppet ni.. ekekeke... ni Farissa nyer version ya...
Pandainyer baby mama nie! muahs!!

August 05, 2011

Cerita Terbaru Si Farissa

Ni lah cerita2 terbaru anak mama yg bernama Farissa... Sejak tinggal ngan nenma ngan tok ayah kat Johor (sebab mama pun berpantang kat Johor).. Farissa slalu jeks follow nenma ngan tok ayah solat...


Alhamdullilah... ni gambo yg diambil masa singgah kat RNR pagoh utk berhenti nk solat Asar...
Comel kan??


Haaa.... rajin mengepau Nenma nyer.. seketul lollipop...
Geram jeks mama tgk.. dah la minah ni mmg batuk...


Ni telekung baru hadiah dari Nenma...
Gaya kat depan camera sebab nk mms nenma..


oh ya... hadiah dari nenma.. amboi farissa...
asyik2 dpt hadiah dari nenma ni... tak aci la.. mama dulu pun susah nk pau nenma tau...
ala2 genius tak formula si kenit ni?


Artist terbaru (bukan penyanyi ya...) pelukis... kihkih...
Sape nmpk RAPUNZEL kat sini angkat tangan!!!!!
Sekian~~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...