December 23, 2010

Smart Reader Kid!

Tak lama lg Farissa dah nk ke sekolah... pre-school... huhu cepat beno anak mama membesar ya.. jap jeks masuk skolah.. tup tup masuk skolah rendah...

Since, ni kali pertama Farissa masuk skolah.. mama agak nervous la.. potting training baru jeks di masterkan.. kalo terlepas kat skolah camne? nak naik van transit kat rumah nanny camne?

Tp mama confident Farissa will pull tru without any hugh glitches.. gambate ne!! :)


*sgt comel la anak mama ni sorang.. hihihi...~love~*

December 10, 2010

Potty Training

Image credit to: zazzle.com

Dal lama rasenyer mama nk potty training Farissa... tp tak pernah dpt buat sepenuhnyer.. mana taknyer.. almost setiap ari sepanjang tahun ni mama balik lewat (attend kelas) dan on weekends..mmg takde mood nk training langsung huhuu.... so, farissa mmg pakai pampers sampai la ke ari ni...

Akan tetapi... jeng jeng jeng... biler mama terpakse bekerja di Nairobi... dan nenma take over jage Farissa.. punyer la nenma beriya nk potty training dia... siap main merit2 kumpul star.. kalo cukup star sticker leh dpt toys...

Nenma ckp.. nmpknyer teknik nenma berkesan.. kalo mama la... teknik lipas hanger jeks <-- berlagak tp tak pernah nk training anak pun.. kueng3x... mengkikut update terkini alhamdullilah farissa dh bleh bgtau biler dia nk pi toilet... siap dlm tido pun bleh bgtau nenma dia nk terkencing... hahaha

Actually mama bersyukur that nenma do this for Farissa sebab cik kak ni pun dah nk skolah x lame lg.. thanks nenma!! and good job girl girl mama!! keep up the good work!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...