April 27, 2010

Post Birthday Event

Sebenarnye gambar ni dah basi dah.. huhu.. its been 2++ weeks tak upload.. So, since I have a bit of time this morning.. mama nak upload la gambar2 ni as a TQ note to those yg bersusah payah dtg majlis harijadi Farissa and has been kind enough to bring gifts!!

Yup.. Farissa suke giler dpt gifts.. Tp for now mama dah simpan semua hadiah kat dlm store.. nape? sebab nanti farissa rambang mate nak main semua toys.. last2 dia tak appreciate the toys and books dia dpt.. So, the plan is to give her one gift per month.. :) hebat tak.. hihihi... Lgpun mama dan papa save money la nak beli toys.. betul tak?

Dapat ronald from mc donalds..

For birthday kids, mc donald akan kasik a set of goodies.. for me cam biasa jeks the goody bag.. the plush toy is special sket la..

Based on the jungle theme.. kids dpt face mask.. hehehe.. comel kan?

Presents!!!

Dpt princess from Anane.. TQ Anane..

Dpt musical box from Nenma.. TQ Nenma..

Dpt cashier from Mama!! hihihi.. Surprise konon.. dia yg pilih sendiri..

Favorite present.. Stroller & baby from Mama Ngah.. TQ mama ngah..

Pillow book from Kimi and Family.. TQ Kimi (auntie iza :p)

Kasut Converse from Ayah Chu! TQ ayah Chu..

Big Box of Books.. TQ Che Na.. --> rasenye Che na yg kasik ni.. tul tak?

Yap Top <- sebutan farissa.. TQ Icha (auntie keh)

My Big Box of Sticker Book!! TQ..

Dan mcm2 lg..

Sukenye dia.. TQ semua for coming!! Appreciate it lots!! Muahs!!
TQ Papa for being the CFO for the event..
TQ Che Na for the cake and goodie bag design..
TQ Farissa for being such a good girl to mama and papa..

April 22, 2010

Baby Special Pose Contest!

Sesiapa berminat nak join leh klik disini!!! :) masuk la ramai2.. ahaks..

Nama: Nadra Farissa
DOB: 12 April 2007
Mama: Farah Izza / farah.izzas@gmail.com
Mama paling suka pose Farissa yang ni sebab dia buat secara automatik bila pijak pasir.. Time ni mama dan papa pi bekerja sambil bercuti di Cherating.. So, mama belikan Farissa baju yg unik ni buat pakai biler turun ke tepi pantai.. cantikkan?
Main thing is Farissa sgt happy & tersenyum, so mama dan papa pun happy.. :)

Contest Baby Comot Mamam

New contest in the bloggy arena!! Sangat menarik..

I am sure ramai mommies out there akan ada gambo baby tgh mamam.. Kalo berminat nak mengetahui tentang this contest, just click on the banner kat bawah ni:


Gambar pilihan hati mama ->

"Saya suke mamam aiskrim coklat!!"
Nama: Nadra Farissa
DOB: 12 April 2007
Mama: Farah Izza
Papa: Bob Mohazari
Farissa's 10 favorite things:
  1. Air Ribena
  2. Coklat
  3. Coklat
  4. Coklat
  5. Aiskrim
  6. Chicken
  7. Bubur Ayam
  8. Milo
  9. Keju
  10. Air Coklat
hahaha.. serius.. mmg kaki coklat.. :) so kene amik detail sket penjagaan gigi si Farissa ni.. mama & papa loves u babe!!

April 20, 2010

2nd Prize Winner for Baby Sleeping Contest!!

Alhamdullilah.. Farissa meraut the 2nd Prize for Baby Sleeping Contest..
Sungguh tak sangka as last minit masuk contest ni..
TQ penganjur: Super Hero

April 15, 2010

Cutest Baby Birthday Picture Contest!

Mama memang dah lama mengusha Contest ini! So, sebab nak tunggu birthday Farissa last Sunday mama baru sempat nak join this contest.. hehehe... sape yg berminat leh join jugaks!!

Gambar yg menjadi pilihan hati mama ialah:


Nama: Nadra Farissa
Umur: 3 Tahun
Tarikh Lahir: 12 April 2007
Birthday Wish: Mama dan papa doakan Farissa supaya membesar dgn sihat, sayang Allah, dan keluarga.. Whatever you want to do in life, insyallah we will support and stand behind you all the way.. We love you always..

Farissa Turns 3!!

Yup!! It's official!! Farissa dah 3 tahun!! Baby mama dah semakin beso.. sob.. sob.. sob.. Syukur pada Allah *alhamdullilah* Farissa sihat selama ini dan mama doakan Farissa menjadi anak yang solehah.. dan tak lupa pada mama dan papa.. sayang pada Allah.. keluarga hendaknya.. Amin..

So.. jeng 3x.. Last Sunday, mama dan papa telah mengadakan Birthday party Farissa yang ke-3 di Mc Donald Puchong Gateway.. Sesiapa yg terasa nak buat birthday party kat sini sangat di alu2kan.. Service is great!!

The picture below is the front cover for Farissa's Birthday album.. *insyallah.. cutekan?? hihi..

Front Cover Album
Farissa turns 3!
Ni Ude Farissa..

Achu Farissa..

Mama Ngah, Ude ngan Achu.. semua tgh sibuk melantak seblum org2 lain dtg..

Special momment: Kimi ngan papa dia..

Not so new newlyweds.. ahaks :p Uncle J and Aunti Ct..

Tgk muke anak mama dpt present.. hepi gitew..

Little Hamza.. Farissa's 2nd Couzin..

Wonderful Cupcakes.. Mama order these from http://kekkenit.blogspot.com/
Sgt berbaloooi.. souvenior for mama dan papa yg lain for coming..

Farissa and Nenma..

The space is a bit small but there is a sliding door that can be open whole..

Pass the present.. sape yg last standing dpt present.. yippie!!

Pass jgn tak pass..

Happynye anak mama.. ;)
Musical Chair.. the children loves this game..
Abg Ish.. 2nd Couzin Farissa.. Abg si Hamza..

Gather round for the Birthday Cake!!

Cepat tiup!! Beriya Farissa Tiup!!

Cake ordered from Secret Recipe.. really great and the price is around RM 90++ quite ok.. plus you can cuztomize the top.. Happy cutting!!

Farissa buat gimik.. terkejut papa datang.. papa tak nyanyi happy birthday pun!! hik hik..

Very happy girl.. sayang giler kat papa dia tuh..

The whole Family.. muke papa tertutup laks.. ish ish..
Abg Adam and Family..

Kimi and Family..

Anas dan mama..

Jeda dan Jedi Farissa with the whole Family!!

Che Na dan Uncle Yo!

Farissa posing sket.. Tu hadiah Mc D kasik.. Buat2 terkejut gitew!

Another pose lawaks.. Ketawa Auntie Nency ngan Uncle Farrel kat blakang tuh..

Ngan fren Min min with Auntie Melor..

Yeay!! Amik with Mama..

Beautiful capture of Little Min..

Cute capture of Icha..

The hot mommies.. or mommies to be..

Ckp ape tuh Auntie Melor?

Uncle J ada telinga webit.. ekekek..

Ni mmg slack gambo giler.. suke buat muke tak senonoh bile amik gambo ngan papa..

2 Hippo Heroes..

Cheeeese..

End the Event with a pic of Event organizer(mama) dan Event CFO (papa).. wakaka..
Cute taaak?? Jgn jeles..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...