May 18, 2009

Angkut Family pi Keje..

Last week, mama kene pi keje di Beserah, Kuantan. So, mama ajak papa dan Farissa utk ikut bersama.. Yelah.. lagik ramai lagik meriah.. (mama tak nak berjauhan ngan Farissa) huhu.. tak biasa.. :) Anyway, ni lah some of the pics yang diambil.. enjoy!

Bergambar di rumah.. Mama tgh sibuk packing barang2 keperluan..

Sampai di Beserah lebih kurang pukul 4.30 ptg.. so, since esok mama kene pi keje.. turunla ke pantai utk main pasir.. Muke Farissa tgh gembira..

Siap posing..

Air laut tgh surut..

Kat pantai byk laks 'hermit crab'.. ketam yang duduk dlm cengkerang.. ape ntah namanye..

Tanpe membazir mase lagik.. jom main pasir!

Dah basah sebab tenggelam dlm laut <- nasib baik tak lemas.. hasil jagaan papa yg kurang cekap..
Hasil keje mama.. yang dah pecah tuh <- hasil keje Farissa.. huhu..
Dinner kat luar..

Bersiap utk bfast pada hari ke-2.. mama kene pi keje..

Lepas hantar mama, papa ajak Farissa mandi "swimming pool".. Dah lupa mama la tuh.. Masa hantar siap nangis lagik..

Seronoknye..

Yeah.. sejuk..

Semakin jauh ke tengah..

video
Xcited turun pantai...

video

Uncle Amin's Wedding

Kami sekeluarga wanted to wish Mr. and Mrs Amin Congratulations!!! :D This is some pics yang diambil at his beautiful wedding in Klang..
Uncle Amin and Auntie Fatihah with mom and dad..

Farissa pegang goody bag.. Dia mmg suke ala2 handbag ni.. Ayu la katakan..

Happy..

Mama and Farissa.. Dah nak balik dah.. thanks for inviting us.. :)

video
Tarian barney..

Happy Birthday Icha!!

Last weekend, Farissa dijemput menghadiri Birthday party Kak Icha! Mmg seronok.. Meh la same2 enjoy gambo2 yg diambil.. :)

Dtg2 je dah dpt coklat. Tq auntie keh!


Farissa bersama adik Hana.. dah pandai ek jage adik..

Hana..

Abg adam tgh mamam nugget.. dapnye (sedapnya..)

Bithday cake Kak Icha.. theme thomas.. sgt comel..

Mari bersame2 menyanyikan lagu "Hepi Birthday to you..."

Aneeq.. Ni la kete Aneeq dan Farissa berebut.. haha..

Min!! Bermain di dalam khemah..

Anak2 kak Aida..

Birthday girl!!

Anas.. dgn mamanya..

Masuk kete jeks tido!! Baru keluar simpang rumah Icha.. Tgk la goody beg atas riba tuh.. tak sempat nak di makan..

huu.. penat!!

Jom kita ke Taiping!!

Hi semua! Last weekend, papa ajak mama dan Farissa utk ke Taiping sebab papa ada keje.. Leh wat spot check kalo papa ada scandal kat Taiping ye tak?? hehe.. <-- kalo nak kene sembelih ar.. :p Anyway, setelah skodeng ngan Auntie Keh (kampung halamannya kat sini).. plan la nak pi ke Zoo Taiping.. Ni gambar2nye.. Hepinye..
Dah bersedia!
Erm.. tiket satu plis.. utk 3 tahun kebawah free.. Adults RM 12.00..

Siap ada train bagi sesape nak naik ler..

Papa.. takut.. ada burung antu ni.. dia tgk Farissa.. huhu..

Kawan Farissa.. Tgh usha..

Mama dan Farissa bersame cik Org Utan..

Farissa dah start bosan + panas = malas nak jalan..

aksi kene dukung..

Pastuh komplen kene cahaya matahari.. "mama hot!" <-- puteri lilin nak cair dah ni..
Tgk memerang..

Kalo perhatikan elok2.. ada singa di atas batu tuh..

Papa jgn dekat.. ada virus N1H1 berhampiran...

Bersama ruse..
Bubbyes!!

video
Ni gaya meniru mama order room service.. "HA HA" <-- apa yang lawak pun tak sure.. ketawa pun tak ikhlas.. apa2 la farissa ni..

Genting Highland Vacation

Hi semua! Hari Jumaat lepas mama dan papa amik cuti utk ke Genting Highland.. Kirenye nak cuti-cuti Malaysia la ni.. Anyway, mama leh lepaskan stress yang tak terkire byk ni.. hehe.. buat2 takde keje.. *wink* Some info bg sape2 nak pi..

Drive ke Genting tak lama.. Only 30 mins from KL..
Better kalo bawak kete manual.. sebab kete auto mama tak dpt mendaki ngan baik.. cam sang siput..
Takyah bawak baju tebal2.. tak sejuk mane pun.. dulu sejuk.. sekarang ni kureng sket..
Nak main theme park - All Park (Outdoor dan Indoor) - RM 52 (Adult)
Outdoor park tutup kul 7pm and Indoor park tutup kul 12am
Theme park Hotel mmg ok.. Bilik bersih.. Nak cek in cepat.. Service pun ok.. RM 170 (Shoulder Season)
Enjoy some of da pics!! Saya dah bersedia nak pi Genting (kat umah lg ni.. :))
So nice da room.. Bersih dan spacious.. katil lg satu tu tak gune pun.. I would recommend this hotel to sesiape nak pi ngan family..
Saya budak baru bangun.. Nak bersiap2 ni nak pi main!

Mainan yang pertama.. Merry go Round.. Farissa mule2 takut nak naik rides ni..

Jakun tgk air pancut.. hehe..

Cup berpusing yeay!

Naik dumbo terbang..

Pilot wanita terkecil..

Siap bleh kasik ikan makan.. "Mama.. pish!"

Ada playground for kids!!

Drive kereta antique..

Indoor safari playground..

Takde org pun.. So Farissa conquer..

Naik keretapi pusing park.. Relax2..

After penat bermain Outdoor.. Masuk ke dalam Indoor Park.. Pi mamam dulu.. Kat pizza Hut!

Sedapnye..

Malam nak pi main Indoor laks..

Merry go round lagik.. Kalik ni kuda dier kecik..

Rides keliling Indoor Park.. Mama Gayat!! Ayat mama ->"Leh tak papa diam! Mama nak fokus ni!!" takut jatuh.. huhu..

In front of Hotel.. Nak masuk tido.. tau tak goreng pisang kat sini 5 keping RM 6!!Nak buat bisnes goreng pisang kat sini la!!

Esok pagi.. bfast..

Saye suke makan roti bakar ni..

video
video
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...