January 29, 2009

Chinese New Year Weekend


Tok Ayah order ABC special..
Nenma order Mango Jus.. Mcm sedap jeks..

Ayah Cu.. tgh letak ubat ulcer kat bibir dier.. kesian Ayah Cu.. huhu..

Farissa laks asyik sibuk mengeluarkan Tisu dr plastiknye.. Biorlah.. asalkan mama leh makan dgn aman damai..


24/1/2009 - Saturday
Farissa, Mama dan Papa visit KLCC setelah setahun lamanye tak pegi.. Target nak pi Kinokuniya.. sebab mama nak beli novel.. apa lagik.. beli la bebyk sebab ada kemungkinan tak pi lagi tahun ni..

Utk makan tghari.. Farissa mamam mac and cheese di Chillis..

Hidangan yang diorder..


25/1/2009 - Sunday
Farissa, mama dan papa stay di rumah Nenma di Shah Alam.. Target hari nak visit Tok Ngah..

Anggun dengan long skirt mama pilih.. ahaks.. Nampak cam Angelic.. cube tgk video di akhir blog ni.. Pasti akan terkejut..

Bersama papa..
26/1/2009 - Monday
Plan hari ni nak duduk rumah.. Malamnye ada dinner di rumah Anane..

Perkenalkan.. 'baby' Farissa yang baru..

Dressing sebelum ke rumah Anane..

Pose..

Saya dah sedia!!

Gambaran Extra... hehe.. sebab tgh comel...

video

January 19, 2009

Playdate!!

Playdates ni have many benefits:
  • Improve socially - It helps to promote good communication between peers and other children parents.
  • Emotional development - It helps to separate parents and child (improve confidence) and feel loved by others as well.
  • Physical development - Exercise!! Build up muscles (through play)
Some beautiful pics taken on Farissa playdate with Yasmin and Anas!

Malasnye nak makan anak dara mama ni...
Emmm sedapnye...

Saya mengantuk la aunty.. huhu..

Nah ni..mamam.. Tp anas nak ball...

Ermm..banyaknye.. biler nak abis ni.. tak abis2..

Wahh.. saya takde mainan ni pun..

Nak lukis pokok laks..

Gambaran lukisan di tepi pantai.. "antik.." (Cantik) --> puji diri sendiri

Min jom lukis came - came..

Anas dan 100 biji balls!!

Nak main barbie laks.. kat umah takde barbie.. biler ntah papa nak beli..

Sudah penat seh.. leh la mama2 bergosip laks.. hahaha..
wat a nice day!
Tq for the hostess - Cek Melor.. and all the food provided..
kenyang kami semua..

January 13, 2009

Sunway Petting Zoo

Last weekend, mama dan papa bawak Farissa ke Sunway Petting Zoo. This is some of her photo kat sane.. Enjoy!

Some information on the Theme Park:
Dewasa : RM 45 (per person)
Children (Below 3 Yrs): FOC
Deposit Tag masuk: RM 10.00 (per piece) - Returnable

Features: Boleh memegang semua haiwan on display and some boleh diberi makan! Huray!

Pintu Depan Sunway Lagoon Park

Map Sunway Lagoon!

Maskot Sunway Lagoon.. Yeay saye tgh exited la mama!

Di hadapan kandang si Rimau.. yang ni kalo nak pegang kene baham.. Nak ke?

Bergambar dgn mama laks.. Ooo yes dengan beruang skalik!

Masuk2 bahagian Petting Zoo ada a few jenis haiwan yang put on display.. Boleh didukung.. Akan tetapi.. Farissa takut so takleh pegang.. Furry bunnies dan tortoise..
Baby monkey yang comel..

Baby pony yang comel.. Farissa taknak naik..

Papa tgh pegang 'skunk' albino.. busuk!!

Then we all visit the Pet Village..

Kat sini ada Walaby, Kambing, Ayam belanda, Ayam Serama, Kolam Ikan dan Arnab.. You can touch and feed all..

Pastuh, masuk ke Aviary @ Taman Burung.. All the birds dilepaskan.. Bergambar di bawah merpati!! Jgn kene berak sudah..

Dgn peacock..

List of activities yang boleh dilakukan di sini!

Bergambar sblum pulang ke rumah... Tgk la Farissa berpeluh semacam.. Bucuk la baby mama..


video
Saksikanlah.. Farissa diraba oleh baby monkey!! Wargahahah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...